SABLE BİSKÜVİ
Malzemeler
Yarım paket margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
8 kahve fincanı pirinç unu
1 yumurta akı
1 su bardağı öğütülmüş fındık
Yapılışı
Margarin, vanilya,sıvıyağ, pudra şekeri yoğurulur. Pirinç unu ilave edilip ele yapışmayan hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünüp 10 dakika dinlendirilir. Ayrılan bir parça merdane ile 3-4 mm inceliğinde açılır. Yuvarlak veya sable kalıbıyla kesilir. Yumurta akına daha sonra fındığa batırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Isıtılmış fırında 175°C de açık renk olacak şekilde pişirilir. Üzerine biraz soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir. Servise sunulur.