BUGÜN GLUTENSİZ NE PİŞİRELİM ?
YAYLA ÇORBASI
Malzemeler
3 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı BECEL margarin
1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı: Yoğurt, pirinç, tuz ve su derin bir tencereye alınır ve yüksek ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir Bir tavada becel yağ eritilir ve kuru nane kavrulur. Kaynayan çorbanın üzerine ilave edilir. Tuzu ve gerekirse suyu ayarlanır. Afiyet olsun.
PATATES MANTISI
Üzeri için:
Patatesleri haşlayıp soğutalım. Maydanoz, nane , dereotunu ince doğrayıp patatese ilave edelim. Tuz, pul biber, karabiber ilave edip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Yağı kızdırıp biber ilave edelim ve patateslerin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun…
DONDURMALI İRMİK HELVASI
Şerbeti için: