ELMALI KURABİYE
Malzemeler
Yarım paket margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar mısır nişastası
Elmalı iç için
3-4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı fındık öğütülmüş
Yapılışı
İçinin yapılışı
Elmalar rendelenip tavada suyu bitinceye kadar pişirilir. Sonra şeker ilave edip karıştırılır. Tarçın, fındıkta ilave edilip soğuyunca hamurda kullanılır.
Hamurun yapılışı;
Margarin, sıvıyağ, pudra şeker, vanilya, yoğurt tepsi karıştırılır. Aldığı kadar mısır nişastası eklenir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Ortası açılıp içine elmalı iç konup kapatılır. Isıtılmış fırında 180°C de pişirilir. Fırından çıkıp ılınınca pudra şekeri serpilir.