Mantı

MANTI

Malzemeler:

-1 su bardağı mısır unu ince çekilmiş

-1 su bardağı pirinç un

-1 su bardağı glutensiz un

-1 adet yumurta

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 su bardağı ılık su

İçi İçin

-200gr kıyma

-Yarım demet maydanoz

-Karabiber

-Nane

-Tuz

-1 adet soğan

Üzeri İçin

-2 su bardağı yoğurt

-2 diş sarımsak

-50 gr tereyağı

-Kırmızı biber

-Nane

-Tuz

Yapılışı

Mısır unu, pirinç unu,glutensiz un yumurta tuz ve ılık su ile hamur yapılır.Biraz dinlendirilir.Bezelere ayrılır.Her beze 2mm inceliğinde açılır kareler kesilir.Kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber,nane konup yoğrulur.Karelerin ortasına yeteri kadar konup bohça gibi katlanır.Bol kaynar suda haşlanıp tabağa alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş kırmızı biber,naneli yağ gezdirilir.