Sable Bisküvi

SABLE BİSKÜVİ

 

Malzemeler

Yarım paket margarin

2 kahve fincanı sıvıyağ

1.5 kahve fincanı pudra şekeri

1 paket vanilya

8 kahve fincanı pirinç unu

1 yumurta akı

1 su bardağı öğütülmüş fındık

Yapılışı

Margarin, vanilya,sıvıyağ, pudra şekeri yoğurulur. Pirinç unu ilave edilip ele yapışmayan hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünüp 10 dakika dinlendirilir. Ayrılan bir parça merdane ile 3-4 mm inceliğinde açılır. Yuvarlak veya sable kalıbıyla kesilir. Yumurta akına daha sonra fındığa batırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Isıtılmış fırında  175°C de açık renk olacak şekilde pişirilir. Üzerine biraz soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir. Servise sunulur.