Malzemeler
-1 Adet havuç
-1 Adet patates
-1 Adet domates
-1 Adet sivri biber
-Birkaç dal ıspanak
-2 Çorba kaşığı pirinç unu
-125 Gr margarin
-6 Su bardağı su veya et suyu
-Tuz
Yapılışı:
Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
2 Su bardağı su veya et suyunda haşlayın.
Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı pirinç unu kavurun.
Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya et suyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın.
Arzuya göre çorbanın içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz.